KUMAR VE CİMER

Son zamanlarda dijitalleşen gündelik hayatın içinde kumar çok sinsice yayılırken kamu otoritesinin buna sessiz kalması hayret verici bir durum. Nefsimiz ve neslimiz için çok büyük bir tehlike ve tehdit olduğu aşikar bu durumu CİMER'e yazdım. Yaklaşık bir ay süreyle Adalet Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nı dolaşan şikayetimize Milli Piyango İdaresi, yani kumar oynatan resmi kurumumuz "biz kumarı özelleştirdik, bizim bu işlerle bir alakamız yok" demiş, yani lafın daha iyi tercümesi "kardeşim ben dükkanı kiraya verdim, adam kumar oynatıyorsa sorumlusu ben değilim"

Tamam, anladık kimse sorumluluk almıyor. Biz şimdi kime dert anlatalım Allah aşkına?

CİMER'e ilettiğim şikayet metni:

Anayasa'nın 58. maddesindeki “Devlet, gençleri alkol düşkünlüğünden, uyuşturucu maddelerden, suçluluk, kumar ve benzeri kötü alışkanlıklardan ve cehaletten korumak için gerekli tedbirleri alır.” hükümleri gayet açık ve net iken Milli Piyango idaresi tarafından oynatılan bahis ve benzeri isimlerle aleni ve yasal olarak kumar oynatılıyor, bunun her türlü mecrada reklamı yapılıyor ve gün geçtikçe yaygınlaşıyor. Üstelik internet üzerinden oynatılan oyunlar her geçen gün çeşitlerini artırıyor. Milli Piyango’nun sitesinde şu anda “Kazı-Kazan Oyunları” başlığına tıkladığınızda karşınıza türlü isimlerle tam 24 adet oyun çıkıyor.

Daha önce sigara ve alkollü içki ile ilgili alınan yasal tedbirlerle bu kötülüklerle mücadele edilmiş ve bu mücadeleye halen de devam ediliyor. Ancak Milli Piyango'nun işletmeci firması tarafından yasal çerçevede yürütülen bu kumar illeti milletimizin gençlerini, ailelerimizi ve herkesi tehdit etmeye ve zarar vermeye devam ediyor.
Bu konuda ivedilikle katı tedbirler alınmasını arz ederim.
Saygılarımla

22.11.2020 21:44 tarihinde internet üzerinden başvuru alındı.
 22.11.2020 21:44 tarihinde CİMER tarafından ADALET BAKANLIĞI tarafına sevk edildi.
 25.11.2020 14:29 tarihinde ADALET BAKANLIĞI tarafından HAZİNE VE MALİYE BAKANLIĞI tarafına sevk edildi.

 21.12.2020 14:47 tarihinde MİLLİ PİYANGO İDARESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ > MİLLİ PİYANGO İDARESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ tarafından cevap yazıldı.

04.04.1988 tarihli ve 320 sayılı Milli Piyango Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin Ek 2 nci (Ek: 1/8/2003-4971/23 md.; Değişik: 2/1/2017 - KHK - 680/82 md.; Aynen kabul: 1/2/2018-7072/80 md.) maddesinde yapılan değişiklikle; karşılığı nakit olmak üzere oynatılan piyango, hemen-kazan, sayısal loto, şans topu, on numara ve süper loto oyunları ile ilgili mevzuat çerçevesinde izin verilebilecek olan benzer şans oyunlarının lisansı, 06.01.2017 tarihinden itibaren 49 yıl süreyle Türkiye Varlık Fonuna verilirken, lisans konusu faaliyetlerin ilgili mevzuat hükümlerine uygun olarak yürütülmesini izleme ve denetleme görevi ise İdaremize verilmiştir.
Türkiye Varlık Fonu A.Ş. ile Sisal Şans İnteraktif Hizmetler ve Şans Oyunları Yatırımları A.Ş. arasında düzenlenen sözleşme kapsamında; İdaremizce karşılığı nakit olmak üzere oynatılan oyunlara (Milli Piyango, Hemen Kazan, Sayısal Loto, Süper Loto, Şans Topu ve On Numara) ilişkin iş ve işlemler; 01.08.2020 tarihi itibariyle yüklenici firma tarafından devralındığından, İdaremizce halen bayiler aracılığıyla herhangi bir oyun oynatılmamakta ve çekiliş yapılmamaktadır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İstikamet ve istikamet açısı

Hürriyet Kasidesi Şiiri ve Çözümlemesi - Namık Kemal

EŞEK ve EŞEKLİK